AtasoyWeb - Hüseyin Atasoy
AtasoyWeb
Hüseyin Atasoy'un Programlama Günlüğü

UDP53-TCP Kavşağı

Erişime kapatılmış siteleri erişime açar. (İstemci, UDP 53. port ve TCP arasında bir "kavşak" oluşturarak belli alan adlarına ait sorguların, bir web adresi üzerinden sorgulanmasını sağlar.)
UDP53 - TCP Kavşağı
Gereksinimler: Microsoft .Net Framework 4
Son sürüm: 1.2.0.68
Dosya: tıklayınız

UDP53-TCP Kavşağı yardımıyla güvenlik veya hız kaygısı duymadan bütün sitelere erişim sağlayabilirsiniz. Program dns değiştirmez, proxy, tünel veya vpn kullanmaz. Program çalışıyorken bütün internet trafiğiniz normal yollar üzerinde akmaya devam eder ve program bu yollardan biri üzerine yerleşerek sadece gerekli gördüğü ip sorgularını "IP Sorgu Ayarları" butonu ile açılan pencerede değiştirebildiğiniz bir web adresine yönlendirir.

UDP53-TCP Kavşağı kurulum gerektirmez, programı kullanmak için indirip zip dosyasından yanındaki klasör ile birlikte çıkartmanız ve çalıştırıp "Başlat" butonuna basmanız yeterli. Teknik ayrıntılara bulaşmak istemezseniz listede ve ayarlarda değişiklik yapmadan programı varsayılan ayarlarla kullanabilir ve diğer işlevleri gözardı edebilirsiniz...


Sürüm Geçmişi

v1.2.0.68 (06/04/2015)

  • Program kendisine ulaşan tüm paketlerin bir kopyasını varsayılan dns sunucusuna yolluyordu. Dns sunucusu, sorguya karşılık pakette bir ip adresi vermezse denetlenecek bir ip adresi bulunmadığı için paket aynen istemciye aktarılıyordu. Programın yeni sürümünde, "Değiştirilecek Alan Adları ve IPler" kısmında bir alan adının başına - işareti koyarak o alan adına ait sorguların kopyalarının, varsayılan dns sunucusuna yönlendirilmesini önleyebilirsiniz. Böylece başına - yerleştirdiğiniz alan adlarının her zaman TCP üzerinden sorgulanmasını sağlayabilirsiniz. - ve * (* işaretinin anlamı için v1.0.1.81 güncellemesini okuyabilirsiniz) işaretlerini bir arada kullanmanız gerekirse - işaretini başa yerleştirmelisiniz.

v1.1.0.46

  • Program yalnızca DNS paketlerindeki son kayıtlarda yer alan IP adresini denetliyordu. Bu da birden çok yanıt içeren sıkıştırılmış DNS paketleri kontrol edilirken hata oluşmasına ve istemciye yanıt gönderilememesine neden oluyordu. Problem, sıkıştırılmış paketlerdeki her bir kaydın doğru değerlendirilmesi sağlanarak giderildi.
  • Paket kimliklerinin ve çok sayıda kayıt içeren paketlerdeki her bir kaydın yaşam süresi ile birlikte gösterilmesi sağlandı.
  • Program başlarken varsayılan dns sunucusunun adresinin alındığından emin olunabilmesi için dns ayarlarının sıfırlanması sağlandı.
  • Alışveriş gösterilirken kullanılan kısaltmalar ve gösterim biçimi tekrar değiştirildi.

v1.0.1.81

  • Alan adlarının eşleştirilmesi için listedeki alan adlarının kontrol edilen alan adı içerisinde yer alması yetiyordu. Bu durumda a.abc.com ile abc.com aynı site olarak değerlendiriliyordu. Bunu önlemek için listedeki alan adlarının kontrol edilen alan adları ile tamamen aynı olması zorunlu hale getirildi.
  • Yine de alt alan adlarının tek tek yazılmasının gerekmemesi için başa * karakteri konularak kontrol edilen alan adının son kısmının * ile başlayan alan adı ile eşleşmesinin yeterli olması sağlandı. Örneğin www.atasoyweb.net ile atasoyweb.net eşleşmiş kabul edilmezken, aynı alan adı *atasoyweb.net ile eşleşir.
  • Penceredeki her bir öğenin ne işe yaradığını görmek için fareyi öğe üstünde kısa bir süre bekletebilirsiniz.
  • Alışverişin gösterim biçimi değiştirildi. Yeni kısaltmalar:
    • I: Istemci
    • K: Kavşak
    • V: Varsayılan dns sunucusu
    • T: DNS sorgusunun TCP üzerinden sorgulandığı sunucu (http ile yayın yapan herhangi bir sunucu)
  • Penceredeki Başlat butonuna basıldığında açık tarayıcıların tespit edilmesi ve açık tarayıcı bulunması halinde tarayıcının yeniden başlatılmasının gerekliliği konusunda bir uyarı mesajı gösterilmesi sağlandı.
  • Alan adlarının ve ip adreslerinin eklendiği pencereye alan adlarına karşılık gelen ip adreslerinin silinmesini ve böylece ihtiyaç duyulduğunda tekrar sorgulanmasını sağlayan bir buton eklendi.

v1.0.1.32

İlk sürümde bir paketin içeriği ile oynanmadan önce alan adlarının listedekilerden biri ile eşleşip eşleşmediği kontrol ediliyordu. Bu sürümle birlikte IP kontolü de yapılmaya başlandı. Bir dns paketindeki IP adresi listede yer alan bir IP adresi ile eşleşirse, paketteki alan adı HTTP üzerinden sorgulanır ve yanıt listeye otomatik olarak eklenir. Bu sayede, erişime kapatılan sitelerin yönlendirildiği IP adresi olan 195.175.254.2 adresini tek başına listeye eklediğinizde, bu adresi taşıyan tüm yanıtlar için sorgulamalar tekrarlanır ve gerçek IP adresleri elde edilir. (Yani kapalı siteleri tek tek eklemenize gerek kalmayacak, siteler otomatik olarak listeye eklenecek.)


İlk Sürüm

VB ile program yazmayalı çok uzun zaman oldu. Özlemişim. Siteye de uzun zamandır yeni bir şeyler eklememiştim. Program yazmak için konu bulunca fırsatı değerlendireyim dedim.

DNS Sorguları

Önce şu DNS olayını özetleyeyim. Tarayıcınızın adres çubuğuna bir internet sitesinin adını yazıp entera bastığınızda bilgisayarınız, sadece adını verdiğiniz bu sitenin "nerede ikamet ettiğini" öğrenmek için servis sağlayıcınızın adresini verdiği DNS sunucusuna sitenin barındığı sunucunun adresini sorar. DNS sunucusu gönderilen sorguya adresi içeren bir yanıt ile cevap verir. Eğer DNS sunucusu belli bir site için vermesi gereken gerçek adres yerine, başka bir sunucunun adresini verirse bilgisayarınız verilen adres ile iletişime geçer ve mesela sitenin kapatıldığını belirten bir yazı ile karşılaşırsınız.

UDP53-TCP Kavşağı

 Programı çalıştırdığınızda DNS trafiğini kendi üzerine çeker ve gelen paketlerin kopyalarını servis sağlayıcınızın verdiği adrese iletir. Dönen yanıtlarda listeye yazdığınız kayıtlarla eşleşen isimler bulunması halinde, paketlerdeki adres bilgilerini HTTP protokolünü kullanarak belirlediği gerçek adreslerle değiştirir. Böylece sitelere normal yollarla, DNS değiştirmeden, proxy kullanmadan, gezinirken hız kaybetmeden erişmeye devam edersiniz.

Program yardımıyla bilgisayarınızın sizden habersiz bir sürü sunucu ile bağlantı kurduğuna da tanık olabilirsiniz.

Örnek

Mesela youtube.com adresine erişmek istiyor olalım. Yeni bir site eklemek için "Değiştirilecek Alan Adları ve IPler" butonuna tıklıyoruz. Açılan listede alan adı sütunu altına ayrı satırlara *youtube.com ve ytimg.com (youtube resimlerinin saklandığı site) yazıyoruz. (IP adresi sütununun altlarındaki boşlukları doldurmayın. IP adresleri ihtiyaç duyulduğunda bir seferliğine sorgulanıp listeye yerleştirilecek.) Daha sonra Kaydet butonuna tıklıyoruz ve Başlat butonu ile servisi başlatıyoruz. Servisi başlattıktan sonra programı saatin yanına gizlemek için göz simgesine tıklayabilirsiniz.

Listeye yeni bir site eklemeden önce siteye erişmeye çalıştığınızda hangi adreslerin sorgulandığını gözlemlemeniz gerekebilir. Çünkü bazı siteler, kaynaklarını birden çok sunucu üzerinde barındırabiliyor. (Mesela görüntüler, videolar, sayfalar ayrı ayrı sunucularda tutulabiliyor.)

Ya da bunu yapmak yerine erişmeye çalıştığınız sitenin yönlendirildiği IP adresini listeye ekleyebilirsiniz. Böylece bu adrese yönlendirilecek tüm alan adları için HTTP üzerinden tekrar IP adresi sorgulaması yapılır.

IP Sorgu Ayarları

Teknik ayrıntılara bulaşmak istemezseniz bu penceredeki ayarları değiştirmeyin. Sorgu için kullandığım adres yerine başka bir adres kullanmak isterseniz yeni kullanacağınız adreste, alan adının yerleştirilmesi gereken konuma {ALANADI} yazın ve adresi "Sorgunun yapılacağı adres" kutusuna girin. Yazacağınız adresten dönecek yanıtlardaki IP adreslerinin ayıklanabilmesi için IP adresini "Yanıtta aranacak IP deseni" kutusuna .Net'in Regex sınıfı ile yorumlanabilecek düzenli ifade formunda yazın.

Yurt dışında barınan bir siteniz varsa ve IP sorgularının kendi siteniz üzerinden yapılmasını isterseniz aşağıdaki kodu bir php sayfasına yerleştirip sitenize atabilirsiniz:

<?php
$ip = gethostbyname($_GET['alanAdi']);
echo "\"$ip\"";
?>

Bu durumda IP Sorgu Ayarları penceresindeki adres kısmına da aşağıdaki satırı girmeniz gerekir:

http://siteniz.com/sayfaadi.php?alanAdi={ALANADI}

Sorgu Geçmişi

Sorguların günlük dilimler halinde programın yanında oluşturulan "UDP53_TCP_Kavsagi\SorguGecmisiKayitlari\" klasörüne kaydedilmesini isterseniz "Bütün alışverişi kaydet" kutusu işaretleyebilirsiniz.

İşaret  Anlamı
------  ------------------------------------------------
 I>K    İstemciden kavşağa gelen sorgu
 K>V    Kavşaktan varsayılan DNS sunucusuna giden sorgu
 K<V    Varsayılan DNS sunucusundan kavşağa gelen yanıt
 K>T    Kavşaktan gönderilen HTTP sorgusu (TCP)
 K<T    HTTP sorgusundan kavşağa dönen yanıt (TCP)
 I<K    Kavşaktan istemciye gönderilen yanıt

Ayrıca köşeli parantezler ("[" ve "]") eşleşen alan adı veya ip adresini, yani aslında sorgunun TCP'ye yönlendirilme gerekçesini barındırır.

DNS Önbelleği

Sorgular sonucunda alınan yanıtlar, dns kaydının yaşam süresi boyunca sistemin önbelleğinde tutulur. Yaşam süresi dolmamış kayıtlar için tekrar tekrar sorgulama yapılmayacağından tarayıcıya girilen her adresin sorgu geçmişine yansıması beklenmemeli.

DNS önbelleğini temizlemek için programın ana penceresindeki butonu kullanabilirsiniz. DNS önbelleğini temizledikten sonra açık tarayıcınız varsa tarayıcınızı kapatıp yeniden açmanız gerekir.

Yazar: Hüseyin Atasoy
Posted: 30/03/2014 13:02
Keywords: erişime kapatılan siteler, dns sorguları, sitelere erişim, dns değiştirmeden sitelere erişme

Leave Comment

 
You are replying to comment #-1. Click here if you want to cancel replying.

 

Comments (2)

Nevzat Alp
Reply
21/07/2015 10:32
#1

Programlarınız çok güzel vede kullanışlı, kutlarım sizi böyle başarıya imza attığınızdan dolayı.
Ancak genelde tüm programlarınız en Win.7 ile sınırlanmış durumda, oysaki ben ve benim gibi binlerce Win.XP kullanıcıları mevcut, en azından XP.SP3 için kullanabilme durumu gerçekleştirilemezmi acaba.

Programı kullandıktan sonra kendi anlatımımla sitede yayınlamayı düşündüğüm için özellikle talep ediyorum bu durumu, çünkü benim kullandığım sistem XP.SP3
Saygılar.

Hüseyin Atasoy
Reply
22/07/2015 08:38
#2

Teşekkür ederim.
"Test Edildi:" kısmını sadece programı nerede test ettiğimi göstermek için ekliyorum. Yanlış anlaşılmasın, program Windows 7'den önceki sürümlerde de çalışır. Yeter ki .Net Framework 4 yüklü olsun. Normalde Windows 7'de yüklü geliyor ama XP'de elle yüklenmesi lazım. Zaten linki de var yukarıda. "Gereksinimler" kısmına yazdıklarım yüklüyse, yayınladığım bütün programlar XP'de de çalışır.

 
Şu an bu sayfada 1, blog genelinde 12 çevrimiçi ziyaretçi bulunuyor. Ziyaretçiler bugün toplam 2701 sayfa görüntüledi.
 
Sayfa 45 sorgu ile 0.014 saniyede oluşturuldu.
Atasoy Blog v4 © 2008-2024 Hüseyin Atasoy